понеділок, 29 квітня 2024 р.

 Писанка – символ весняного відродження та сонця, продовження роду, а також незмінний атрибут Великодня. Напевно, кожна людина хоч раз у своєму житті намагалася зробити писанку власноруч. Хтось просто опускав яйця у фарбу, а комусь вистачало наснаги та терпіння виготовити справжній шедевр – розмалювати писачком.

Тож про що розповість українська писанка, що означають знаки та символи на ній, а також про кольори та види розписaних яєць розповіли здобувачам освіти філії «Годинівський ЗЗСО І-ІІ ст. ЗДО» вчителі Оксана Павелко , Ірина Михалунь та Ярина Шийка на майстер- класі "Писанковий дивосвіт". Згодом діти мали можливість повправлятися у писанкарстві. І не біда, якщо хтось ще не тримав писачка у руках. Головне – мати бажання творити та вкласти в писанку частину своєї душі.
Писанки вийшли неповторними у кожного, адже негарних писанок не буває!
У дружній атмосфері, допомагаючи один одному, здобувачі ознайомилися з традиціями нашого народу і навчилися творити писанки. Жоден не залишився осторонь цієї справи, і з великою цікавістю всі занурилися в царину розпису елементів писанки. Найцікавішим для учасників виявився процес знімання воску з яєць, адже під вогнем свічок розквітли золотаво-червоні орнаменти на їхніх писанках.












Немає коментарів:

Дописати коментар